VDO Fleet, voor grip op uw wagenpark 

Voorkom boetes, met tachograafdata die voldoet aan de wettelijke eisen

Tachograafdata

Digitale tachograaf uitlezen

Jij hebt vast weleens gehoord van een digitale tachograaf, toch? Deze is sinds 2006 verplicht voor voertuigen vanaf 3500 kg. Het is belangrijk dat je de tachograafdata uitleest om jouw rijtijden te controleren. Maar wist je dat de tachograafdata nog veel meer handige overzichten geeft?

Wetgeving rondom rijtijden

De wetgeving omtrent rij- en rusttijden is behoorlijk complex en dat kan het voor bedrijven in de transportbranche lastig maken om te weten of zij aan de juiste data voldoen. Het komt vaak voor dat bij controles blijkt dat transporteurs niet helemaal voldoen aan de wetgeving, wat kan leiden tot vervelende boetes. Maar maak je geen zorgen, als fabrikant van de tachografen weten wij als geen ander wat de internationale wetgeving inhoudt. Onze tachograafdata software voldoet dan ook altijd aan deze regelgeving.

Tachograafdata inzichtelijk krijgen

Met behulp van de tachograafdata software van VDO Fleet krijg je in één oogopslag toegang tot een schat aan gegevens. Zo krijg je een totaal overzicht van al je voertuigen, kun je een rijstijlanalyse uitvoeren, het brandstofverbruik in de gaten houden en rijtijden analyseren. Het helpt jou om je wagenpark te optimaliseren. Je ziet direct belangrijke verbeterpunten, waardoor je slimmer, zuiniger en sneller kunt opereren.

tachograafdata

Voordelen van onze tachograafdata-software

  • Altijd inzicht in de tachograafdata
  • Zeer veilig
  • Voldoet altijd aan de wetgeving
  • Flexibel in te richten naar wat voor u belangrijk is
  • Gemakkelijke rapportages en exports
  • Voordelig samen te stellen
  • Eén systeem voor alle voertuigen

Offerte aanvragen

Wat moet ik met tachograafdata?

Waarom is tachograafdata zo belangrijk? Nou, het is eigenlijk heel simpel. De tachograaf in jouw voertuigen registreert essentiële informatie, zoals rijtijden, rustperiodes en snelheden. Met deze gegevens kun je niet alleen de efficiëntie van jouw vloot verbeteren, maar ook zorgen voor naleving van de wet- en regelgeving, waardoor je boetes en mogelijke reputatieschade kunt voorkomen.

Maar hier komt het beste deel - onze geavanceerde VDO-Fleet software kan deze overvloed aan tachograafdata omzetten in duidelijke, bruikbare inzichten. Met onze gebruiksvriendelijke interface kun je gemakkelijk de prestaties van individuele chauffeurs en voertuigen in realtime volgen. Hierdoor kun je proactief reageren op eventuele problemen en tegelijkertijd jouw vloot op de meest kosteneffectieve manier optimaliseren.