Veel bestuurders zijn zich niet bewust dat het rijgedrag veel invloed heeft op het brandstofgebruik. Terwijl door het rijgedrag te monitoren en het brandstof te monitoren kan het brandstofgebruik al snel afnemen en bespaar je snel kosten. Zeker met de huidige brandstofprijzen is dit zeer belangrijk.

Brandstof monitoren

ProConnect – telematicaoplossing voor brandstof monitoren

In één oogopslag een uitgebreide rapportage waarin de rijstijlanalyse staat en het brandstofgebruik? Dat is een handige oplossing voor iedere wagenparkbeheerder. ProConnect is de telematicaoplossing van VDO. De real-time tracking van jouw voertuigen zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt, maar ook op kosten kunt besparen. Je kunt jouw wagenpark dan kostenefficiënt inzetten.

Brandstof monitoren- Hoe gaat dat?

Wanneer ProConnect geactiveerd is, worden verschillende analyses doorgegeven. Er wordt gekeken naar hard remmen en hard optrekken bijvoorbeeld. Wanneer dit te vaak gebeurd, wordt er veel brandstof verbruikt. Daarnaast wordt een voertuigwending van 30° of meer gemeten, het starten en stoppen en hoe hard er wordt gereden. Hiermee krijg je ook inzicht in eventueel onnodig omrijden of ongeoorloofde ritten.

Offerte aanvragen

brandstof monitoren

VDO-Fleet en ProConnect

Samen met de tachograafdata software van VDO-Fleet krijg je nog meer inzicht in de tachograafdata en controle over de bestanden. Hiermee voorkom je onnodige boetes. De tachograafdata wordt veilig en automatische opgeslagen. De data wordt tot wel 10 jaar veilig bewaard.