Werken met je tachograafgegevens

Wat moet je allemaal doen?

Tachograafgegevens: met VDO-Fleet haal je het maximale eruit

Als vrachtwagenchauffeur of bedrijfseigenaar is het belangrijk dat je weet wat je moet doen met de gegevens die je uit je tachograaf hebt gehaald (bijvoorbeeld met de downloadkey, zie ook onze blog van februari). Dit is niet alleen om ervoor te zorgen dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke regels en voorschriften voor tachograafgegevens, maar ook essentieel voor de veiligheid op de weg. Doordat je bijvoorbeeld kunt zien of je chauffeurs te lang gereden hebben, kun je hen daar op aanspreken en voorkomen dat ze dit vaker doen. Gelukkig is het bekijken en beoordelen van alle tachograafgegevens tegenwoordig veel makkelijker dan vroeger dankzij VDO-Fleet, de eigen software van de makers van de meest gebruikte tachograaf van Europa.

Vraag hier een offerte aan

De juiste software voor jouw tachograafgegevens

Met VDO Fleet-software kun je heel eenvoudig een gedetailleerd overzicht krijgen van je rij- en rusttijden. Bovendien krijg je belangrijke informatie over eventuele overtredingen, zoals te hard rijden of verkeerd gebruik van een bestuurderskaart. Dit helpt je om te achterhalen waar je als bedrijf of chauffeur mogelijk nog aan moet werken.

Monitor ook de prestaties van jouw voertuig

Met de VDO Fleet software kun je ook de prestaties van je voertuigen monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel brandstof je vrachtwagens verbruiken en hoe efficiënt ze zijn in vergelijking met andere voertuigen in je wagenpark. Dit kan je helpen om kosten te besparen en de prestaties van je bedrijf te verbeteren.

Alle voordelen van het werken met tachograafgegevens op een rij

  1. Voldoen aan wettelijke verplichtingen: door te werken met de gegevens uit je tachograaf en eventuele fouten te verbeteren kun je ervoor zorgen dat je voldoet aan de wettelijke verplichtingen en daarmee hoge boetes voorkomen.
  2. Verbeterde veiligheid: het werken met de gegevens uit je tachograaf geeft je een gedetailleerd overzicht van je rij- en rusttijden, waardoor je beter kunt plannen en de veiligheid van je chauffeurs en hun medeweggebruikers kunt verbeteren.
  3. Kostenbesparing: met de VDO Fleet-software kun je de prestaties van je voertuigen monitoren, waardoor je efficiënter kunt rijden en kosten kunt besparen.
  4. Verbeterde prestaties: door de prestaties van je voertuigen te monitoren, kun je bepalen waar je nog aan kunt werken om ze te verbeteren.

Kies voor de tachograaf en de tachograaf analysesoftware van VDO

Wil je niet alleen de beste tachograaf maar ook de beste tachograaf-analysesoftware voor jouw bedrijf, dan ben je bij VDO aan het juiste adres.
Bel met 040-3023500 of vraag direct en gemakkelijk een offerte aan. Ontdek wat VDO-Fleet voor jouw wagenpark kan betekenen.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Tachograaf uitlezen