VDO Green Driving

Drie krachtige modules om jouw wagenpark te optimaliseren

Optimaliseer je wagenpark

In de wereld van wagenparkbeheer en transport draait alles om efficiëntie. Hoe kun je kosten besparen, emissies verminderen en tegelijkertijd de veiligheid op de weg verbeteren? VDO Green Driving biedt de oplossing met zijn geavanceerde modules die je helpen bij het optimaliseren van je wagenparkprestaties.

Stel jouw pakket samen

Drie modules voor maximale impact 

 VDO Green Driving biedt wagenparkbeheerders en chauffeurs drie krachtige modules om hun wagenpark te optimaliseren.

1. De brandstofmodule

Deze module geeft je inzicht in het brandstofverbruik van elk voertuig in je wagenpark. Het houdt niet alleen het totale brandstofverbruik bij, maar berekent ook het gemiddelde verbruik en de CO2-emissies op basis van diesel, ofwel de ecologische voetafdruk van je vloot. Wat deze module echt onderscheidt, is het vermogen om onderscheid te maken tussen verschillende rijomstandigheden, zoals rijden, stilstaan en gebruik van de Power Take-Off (PTO). Hierdoor kun je direct reageren op inefficiënt brandstofgebruik en emissies verminderen. 

2. De voertuiganalysemodule

Met deze module duik je dieper in het gebruik van je voertuigen. Het analyseert het remgedrag, uitrolgedrag en het gebruik van cruise control. Door deze gegevens te begrijpen, kun je maatregelen nemen om onnodige slijtage aan je voertuigen te voorkomen en de efficiëntie te vergroten. Minder slijtage betekent minder onderhoud, wat weer leidt tot verdere kostenbesparingen.

3. De rijstijlanalysemodule

Een van de grootste invloeden op brandstofverbruik en voertuigonderhoud is het rijgedrag van de bestuurder. Deze module houdt het rijgedrag nauwlettend in de gaten en evalueert parameters zoals optrekken, remgedrag en bochtengedrag. Door chauffeurs bewust te maken van hun rijgedrag en hen te helpen bij het verbeteren van hun technieken, kun je niet alleen brandstof- en onderhoudskosten verlagen, maar ook de veiligheid op de weg verhogen.

Waarom kiezen voor VDO Green Driving?

 VDO Green Driving is niet alleen een hulpmiddel om kosten te verlagen en emissies te verminderen, maar het is ook een investering in de veiligheid van je wagenpark en de weggebruikers om je heen. Door bewustzijn te creëren en chauffeurs te betrekken bij het streven naar een groenere en veiligere manier van rijden, kun je je bedrijfsimago verbeteren en voldoen aan de strengere regels van milieuregelgeving.

Dus, als je op zoek bent naar manieren om je wagenpark te optimaliseren, je ecologische voetafdruk te verkleinen en de veiligheid te vergroten, overweeg dan VDO Green Driving. Het is niet alleen een slimme zet voor je bedrijf, maar ook voor de planeet en de toekomst van de transportindustrie.

Neem direct contact met ons op

vdo green driving blog