Digitale tachograaf verplicht voor
voertuigen van meer dan 3500 kg 

De tachograafdata moet bovendien regelmatig worden uitgelezen.
Om te voldoen aan de wetgeving én als hulpmiddel om je wagenpark te optimaliseren.

Tachograaf uitlezen

Misschien vraag je je af wat een tachograaf is en waarom het uitlezen ervan belangrijk is voor jouw wagenpark. Geen zorgen, wij leggen het graag voor je uit.

Wat is een tachograaf en waarom is het belangrijk?

Een tachograaf is een slim apparaat dat waardevolle gegevens verzamelt van voertuigen, zoals rij- en rusttijden van chauffeurs, afgelegde afstand en snelheid, evenals informatie over de bestuurderskaart en werkzaamheden. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde omdat ze inzicht bieden in het rijgedrag van de chauffeurs en hun werkpatronen. Door deze gegevens veilig te bewaren en uit te lezen, kun je jouw wagenpark efficiënter inzetten en zo kosten besparen.

Hoe werkt het uitlezen van een tachograaf?

Het uitlezen van een tachograaf gebeurt via verschillende onderdelen in het voertuig. Allereerst is er de voertuigunit, die zich meestal in het bestuurdersgedeelte bevindt. Daarnaast hebben we de bewegingssensor, die zich op de versnellingsbak bevindt en cruciale gegevens registreert. Tot slot zijn er de tachograafkaarten, ook wel bekend als bestuurderskaarten, die belangrijke informatie bevatten over de chauffeur en zijn activiteiten.

De frequentie van het uitlezen varieert voor de bestuurderskaart en de digitale tachograaf. De bestuurderskaart moet elke 4 weken (28 dagen) worden uitgelezen, terwijl de digitale tachograaf om de 90 dagen moet worden uitgelezen. Gelukkig kunnen we je helpen met onze speciale software, waarmee je de tachograaf ook op afstand kunt uitlezen, wat het proces nog efficiënter maakt.

Maak kennis met VDO-fleet's Tachograafdata software!

Bij VDO-fleet begrijpen we hoe belangrijk het is om tachograafdata op een eenvoudige en doeltreffende manier te kunnen uitlezen. Onze gespecialiseerde software stelt je in staat om deze waardevolle gegevens veilig te beheren en te analyseren. Zelfs als je nog niet veel verstand hebt van tachografen, kun je met onze gebruiksvriendelijke oplossingen eenvoudig de data interpreteren en optimaliseren.

Met onze software kun je de rij- en rusttijden van jouw chauffeurs nauwkeurig volgen, evenals hun rijgedrag en werkpatronen begrijpen. Dit stelt je in staat om jouw wagenpark effectiever in te zetten, kosten te verlagen en de veiligheid te verbeteren. Bovendien biedt onze software de mogelijkheid om op afstand gegevens uit te lezen, wat tijd en moeite bespaart.

Tachograaf uitlezen

Tachograafspecialist

VDO-Fleet is dé toonaangevende specialist als het gaat om tachograafdata en wagenparkbeheer. Met jarenlange ervaring en expertise op dit gebied, bieden we hoogwaardige oplossingen om de tachograafdata van jouw voertuigen op een efficiënte en doeltreffende manier te beheren. Of je nu een groot transportbedrijf runt of een kleine onderneming hebt, wij begrijpen dat het inzichtelijk maken van tachograafdata van essentieel belang is voor jouw bedrijfsvoering.

Onze geavanceerde tachograafdata software is speciaal ontworpen om jouw werk te vereenvoudigen en het beheer van jouw wagenpark te optimaliseren. Met gebruiksvriendelijke functies kun je moeiteloos gegevens uitlezen, analyseren en interpreteren. Hierdoor kun je de rij- en rusttijden van jouw chauffeurs nauwlettend volgen, eventuele overtredingen tijdig identificeren en zo de veiligheid en naleving van wet- en regelgeving waarborgen.

Wat maakt VDO-Fleet uniek?

  1. Brede ondersteuning: Onze software ondersteunt verschillende soorten tachografen. Hierdoor kunnen we oplossingen bieden voor verschillende voertuigen en apparatuur, wat ons de ideale partner maakt voor diverse transportbedrijven.

  2. Op afstand uitlezen: Met onze innovatieve oplossingen kun je de tachograafdata op afstand uitlezen, waardoor je kostbare tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt. Hierdoor kun je jouw chauffeurs en voertuigen beter monitoren, zelfs als ze onderweg zijn.

  3. Nauwkeurige analyses: Onze software biedt gedetailleerde rapportages en analyses, zodat je een duidelijk inzicht krijgt in het rijgedrag van chauffeurs en de prestaties van jouw wagenpark. Deze waardevolle informatie helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen om de productiviteit te verhogen en kosten te verlagen.

  4. Klantgerichte benadering: Bij VDO-Fleet streven we naar het leveren van uitstekende klantenservice. Ons team van deskundige professionals staat klaar om jou te ondersteunen, vragen te beantwoorden en samen met jou op maat gemaakte oplossingen te vinden die passen bij de behoeften van jouw bedrijf.

  5. Regelgeving en veiligheid: Wij begrijpen dat naleving van wet- en regelgeving cruciaal is in de transportsector. Onze software helpt je om aan alle vereisten te voldoen en draagt bij aan een veiligere werkomgeving voor jouw chauffeurs en andere weggebruikers.

Kortom, met VDO-Fleet als jouw partner in tachograafdata ben je verzekerd van een betrouwbare, professionele en efficiënte aanpak voor het beheer van jouw wagenpark. Ontdek vandaag nog hoe onze geavanceerde software jou kan helpen om jouw transportactiviteiten naar een hoger niveau te tillen en het maximale uit jouw wagenpark te halen. Samen streven we naar succes, veiligheid en compliance in de dynamische wereld van transport en logistiek.

Offerte aanvragen