Rittenregistratie van VDO Fleet

Rittenregistratie

Rittenregistratie- Hoe belangrijk is het om dit goed bij te houden?

Rittenregistratie is altijd een essentieel onderdeel voor elke lichte bedrijfswagen. Waarom is het belangrijk om jouw rittenregistratie bij te houden? Om fiscale bijtelling te voorkomen, moet je kunnen bewijzen dat er met het zakelijke voertuig (personenwagen/bestelbus) niet meer dan 500 privékilometers per jaar worden gemaakt.

Met ons rittenregistratiesysteem wordt iedere rit nauwkeurig geregistreerd. Hierdoor kun je iedere rit van iedere bedrijfswagen keurig in ons systeem vastleggen.

Dit bespaart tijd en met harde cijfers kun je niet in discussie komen met de belastingdienst. Je loopt met ons rittenregistratie systeem geen risico op eventuele boetes of terugvorderingen!

Daarnaast is het voor de wagenparkbeheerder onmisbaar om goed inzicht te hebben in gereden en actuele ritten, zodat voertuigen en chauffeurs optimaal ingepland kunnen worden. Lees meer over rittenregistratie van jouw vrachtwagen.

VDO-Fleet voor rittenregistratie

Uiteraard werkt het systeem perfect samen met de digitale tachograaf waardoor het downloaden en beheren van je data uiterst betrouwbaar verloopt. Met ons rittenregistratie:

 1. Hoef je nooit meer zelf je ritten bij te houden.
 2. Hoef jij je geen zorgen meer te maken over de belastingdienst.
 3. Zijn menselijke fouten verleden tijd.
 4. Bespaar je tijd.
 5. Werk je veel effectiever dan voorheen.
 6. Worden alle vertrek –en aankomsttijden, afgelegde kilometers en alle bezoekadressen automatisch vastgelegd.
 7. Wordt er een installatie op locatie gedaan.
 8. Heb je een hele ruime garantie die hier op aanvraag verkrijgbaar zijn.

Neem hieronder contact met ons op als je nog vragen hebt. Je kunt ook direct bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt direct van ons een prijsopgave.

 Contact opnemen

Offerte aanvragen

proConnect helpt jou met de registratie

Het proConnect rittenregistratiesysteem van VDO zorgt ervoor dat een fiscaal kloppende administratie van je rij- en rusttijden. De data wordt 10 jaar bewaard en is dan ook goed te gebruiken voor analyses en berekeningen.

Met het proConnect rittenregistratiesysteem wordt het risico op onnodig omrijden of ongeoorloofde ritten beperkt. Bij elke rit wordt de gereden afstand gemeten inclusief de reistijd. Ook worden de vertrek- en aankomsttijden vastgelegd.

Zelfs de bezoekadressen worden in ons rittenregistratie systeem opgenomen. Ons rittenregistratie systeem is een echte alleskunner. 

Maak zelf rapporten op maat

In ons systeem krijg je met één druk op de knop alle gedetailleerde informatie over gemaakte ritten. Hierdoor krijg je meer inzicht in zowel de routes als in de gereden snelheden. De gegevens worden zelfs voor 10 jaar lang bewaard.

Daarnaast wordt ook met onze rittenregistratie het risico op omrijden of ongeoorloofde ritten geminimaliseerd. Met ons systeem kan je zelf rapportages maken en zelf aanpassen. Hierdoor kan je zelf informatie op maat uitdraaien en filteren op wat jij alleen belangrijk vindt.

Rapportages kunnen op deze manier volledig naar eigen wens gedraaid worden. Je kunt deze zowel exporteren naar Word, PDF of Csv-bestanden.

VDO Fleet is bedrijfsonderdeel van Continental Corporation. Door onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij continu bezig met oplossingen ontwikkelen. Ons telematica systeem voor het gemixte wagenpark is dan ook een toonaangevende tool. Continental ofwel VDO helpt je dan ook graag bij het inzichtelijk maken van je wagenparkbeheer.

Door alle data zorgvuldig te analyseren, kan je veel meer uit je huidige wagenparkbeheer halen. Hier helpen we je graag bij!

Rittenregistratie VDO Fleet

Veelgestelde vragen over het rittenregistratie systeem van VDO

Wat is een rittenregistratie die digitaal werkt?
Dit is een instrument wat je kan gebruiken om de belastingdienst te laten zien dat je geen fiscale bijtelling hoeft te betalen aan het einde van het jaar.

Met het aantonen van deze rittenregistratie hoef je geen bijtelling te betalen over het privégebruik van de auto.

Wat voor eisen stelt de belastingdienst aan dit systeem?
Een aantal eisen worden door de belastingdienst gesteld aan je rittenregistratie. Onderstaande gegevens moet je altijd vermelden:

 1. het automerk;
 2. de type soort auto;
 3. het kenteken;
 4. de periode van het gebruik van de auto;
 5. alle ritgegevens.

Bij elke rit vermeld je:

 1. altijd de datum;
 2. de begin- en eindstand;
 3. de vertrek- en aankomsttijd;
 4. de gereden route; de omrijkilometers.

Omrijkilometers? Wat zijn dat?
Mocht je op een zakelijke rit zijn en een aantal privé kilometers rijdt dan worden dit omrijkilometers genoemd. Dit kunnen kilometers zijn als je van of naar het werk even een boodschap gaat doen.

Wat is het gevolg van een rittenregistratie die niet klopt of niet volledig is?
Als de registratie niet volledig is dan wordt als ongeldig gezien. Het gevolg is dat je dan alsnog bijtelling moet betalen over het privégebruik van de auto.

In het ergste geval kan er zelfs een boete uitgedeeld worden.

Wanneer worden mijn rittenregistraties gecontroleerd?
Dit wordt steekproef gedaan. Dit houdt in dat ook als een verklaring geen privégebruik auto hebt ingevuld dan kan er gevraagd worden naar je gegevens.

Registratiegegevens kunnen opgevraagd worden en die worden vergeleken met de huidige cijfers die bekend zijn bij de belasting.

Hoe lang moet ik de registraties wettelijk bewaren?
De officiële bewaartermijn van de rittenregistraties is 7 jaar.

Meer informatie over rittenregistratie

Vul dan op deze pagina het formulier van ons in. Noteer als onderwerp: 'rittenregistratie' en vul het formulier zo volledig mogelijk in en verstuur het naar onze klantenservice.

Wil je graag onze prijzen weten en een vrijblijvende offerte opvragen? Dan kun je dit direct meesturen in de aanvraag voor ons rittenregistratiesysteem.

Na het invullen van ons formulier gaan wij direct aan de slag met jouw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!