proConnect - krachtige en kostenefficiënte telematica

overzicht over je gehele vloot – voor alle merken, lichte en zware voertuigen 

proConnect

Hoe kun je je wagenpark nog efficiënter inzetten met de proConnect?

Met proConnect van VDO kun je niet alleen op afstand je tachograafdata downloaden, maar kun je ook kiezen voor handige extra functies: Track & trace en Green Driving. Eén apparaat voor optimaal wagenparkbeheer.

Track & trace: live je voertuigen volgen

Op de interactieve kaart zie je de verplaatsingen van al je voertuigen en maak je je cabotage-verrichtingen inzichtelijk. Je weet op elk moment exact waar ze zijn, welke route ze hebben afgelegd, welke locaties ze hebben bezocht en wat de resterende rijtijden zijn van alle chauffeurs. Zo kun je je chauffeurs zo efficiënt mogelijk inzetten.

Proconnect track and trace

Green Driving: brandstof- en onderhoudskosten verlagen

Voor VDO Green Driving zijn 3 modules beschikbaar: de basismodule brandstof en de extra modules voertuiganalyse en rijstijlanalyse. Hiermee kun je niet alleen je kosten verlagen maar ook de uitstoot van je vloot verminderen en de veiligheid op de weg verbeteren.

1. De module brandstof geeft inzicht in het brandstofverbruik (totaal en gemiddeld) en de CO2-emissie (op basis van diesel) van het voertuig bij rijden, stilstaan en PTO zodat hier direct op gestuurd kan worden.

2. De module voertuiganalyse analyseert het gebruik van het voertuig, waaronder het remgedrag, uitrolgedrag en cruisecontrolgebruik.

3. De module rijstijlanalyse toont het rijgedrag van de bestuurder aan de hand van parameters voor (te hard) optrekken en rem- en bochtengedrag. Dit helpt bij het verbeteren van het rijgedrag. Zo kunnen brandstof- en onderhoudskosten worden verlaagd en de veiligheid op de weg worden verhoogd.

proConnect functionaliteit

Gebruiksvriendelijke schermen geven een totaalbeeld in één oogopslag. Met real-time tracking heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week een volledig en actueel overzicht van de status van je voertuigenpark. proConnect komt in twee varianten die beiden werken op één geïntegreerd proConnect platform.

De volgende functionaliteit is beschikbaar in proConnect. Voor niet-tachograafplichtige voertuigen is er ook een keuze om deze uit te rusten met een privé/zakelijk schakelaar en de mogelijkheid voor het uitlezen van een chauffeursidentificatie.

BRANDSTOF MONITOREN

VOERTUIG VOLGEN

Veelgestelde vragen over proConnect

proConnect is een uitgebreide mogelijkheid van VDO Fleet. Deze mogelijkheid roept ongetwijfeld enkele vragen op. Om hopelijk alvast enkele vragen te beantwoorden vind je hieronder veelgestelde vragen. Kom je er niet uit of heb je een andere vraag over proConnect? Neem dan contact met ons op.

Wat is Track and Trace en waarom is het belangrijk voor mijn wagenpark?

Track and Trace is een systeem waarmee je in real-time de locatie van je voertuigen kunt volgen. Het geeft je inzicht in de efficiëntie, veiligheid en productiviteit van je voertuigen, zodat je kosten kunt verlagen en de algehele prestaties kunt verbeteren.

Hoe kan VDO's Track and Trace-systeem mijn wagenparkbeheer verbeteren?

Met VDO's Track and Trace-systeem krijg je gedetailleerde informatie over voertuiglocaties, brandstofverbruik en rijgedrag. Hiermee kun je routes optimaliseren, onderhoud plannen en de brandstofefficiëntie verhogen.

Wat houdt Greendriving-monitoren in en hoe draagt het bij aan duurzaamheid?

Greendriving-monitoren van VDO analyseren jouw rijgedrag, identificeren inefficiënties en bevorderen brandstofbesparing. Het draagt bij aan duurzaamheid door de CO2-uitstoot te verminderen en kosten te verlagen.