VDO tachograaf

Hoe zet je de zomertijd om naar de wintertijd?

Blog: zomertijd naar wintertijd

Hoe stel ik wintertijd in op mijn digitale tachograaf?

Het is weer die tijd van het jaar: de overgang van de zomertijd naar de wintertijd vindt plaats in de nacht van zaterdag 28 naar zondag 29 oktober. Dit betekent dat de klok een uur teruggaat (van 3:00 naar 2:00) en dat je ook de tijd op je digitale tachograaf moet aanpassen, want dat doet hij niet automatisch. In deze blog laten we je zien hoe je eenvoudig de wintertijd op je digitale tachograaf kunt instellen.

Of bekijk hier de instructievideo

Zomertijd aanpassen zonder video?

Als je de tijd op jouw digitale tachograaf liever zonder een instructievideo wilt aanpassen, is dat geen probleem! Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan om je tachograaf naar de wintertijd te zetten.

  1. De digitale tachograaf moet worden overgeschakeld van zomertijd naar wintertijd, wat betekent dat de tijd met één uur moet worden teruggedraaid.
  2. Druk eenmaal op OK om naar het hoofdmenu te gaan.
  3. Blader omhoog of omlaag totdat je 'Invoer voertuig' hebt geselecteerd en druk op OK.
  4. Blader naar 'Lokale tijd' en druk opnieuw op OK.
  5. Pas de lokale tijd aan door deze een uur terug te zetten, wat gebeurt in stappen van 30 minuten. Druk op OK om te bevestigen.
  6. De tachograaf geeft de melding 'Tijd aangepast'.
  7. Druk tweemaal op de "terug" knop.
  8. Druk eenmaal op OK om het hoofdmenu te verlaten.
  9. Nu staat de juiste tijd op het display van je digitale tachograaf ingesteld op wintertijd.

Als het goed is, kun je aan de hand van deze blog zelf gemakkelijk de tijd op je digitale tachograaf aanpassen naar de wintertijd. Mocht je toch nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen met al je vragen over je digitale tachograaf.

Neem contact op

Zomertijd naar wintertijd verzetten op tachograaf