Resterende rijtijden live opvragen

Geplaatst: 11-04-2022

LIVE INFORMATIE OVER RESTERENDE RIJTIJDEN – DIRECT UIT DE TACHOGRAAF.

Continental/VDO biedt geavanceerde tachograaf downloadapparatuur en zorgt voor veilige opslag van tachograafdata in het online archiverings- en analysepakket TIS-Web®. De wettelijke verplichting is dat tachograafdata elke 28 dagen (bestuurders) of 90 dagen (voertuigen) moet worden gedownload. Maar er valt nog veel meer uit de tachograaf te halen dan alleen tachograafdata. Continental/VDO biedt waardevolle extra functionaliteiten, waarvan er hieronder een aantal wordt beschreven.

 

Resterende rijtijden van alle bestuurders
Met één druk op de knop heb je een live overzicht van alle resterende rijtijden (dagelijks, wekelijks en tweewekelijks) van alle bestuurders en zie je direct of ze nog ingepland kunnen worden. Ook zie je of bestuurders nog onderweg zijn.

Figuur 1 – Resterende rijtijden live opvraagbaar 

 

Tachograafmeldingen direct zichtbaar
Belangrijke meldingen uit de tachograaf komen meteen in beeld, zoals rijtijdoverschrijding of het signaal de bestuurderskaart bijna verlopen is.

 

Figuur 2 – Meldingen vanuit de tachograaf direct zichtbaar

 

 

Controle bedrijfslock-in
In één overzicht is duidelijk aangegeven welke tachografen een foutieve bedrijfslock-in hebben. Afgezien van het feit dat een juiste bedrijfslock-in wettelijk verplicht is kan een verkeerde lock-in leiden tot het mislukken van remote downloads. In het overzicht kan ingezoomd worden, zodat meteen zichtbaar is met welke kaart de tachograaf momenteel is gelockt.

Figuur 3 – (Nieuwe) tachografen nog niet voorzien van een bedrijfslock of met foute bedrijfslock

 

Status bedrijfskaarten
De verbinding tussen tachografen en bedrijfskaarten wordt continu gemonitord. Indien voertuigen de foutmelding geven “Geen bedrijfskaart gevonden”, dan is de kaart niet beschikbaar gesteld of verlopen. In het online systeem is dit direct zichtbaar en het Bedrijfskaart-menu geeft aan of de kaart geldig is (wit), binnenkort verloopt (oranje) of reeds verlopen is. Je kunt dus tijdig actie ondernemen en er voor zorgen dat voertuigdownloads gegarandeerd blijven.

Figuur 4 – Voorbeeld “Geen bedrijfskaart gevonden” (bedrijfskaart was verlopen, zie ook figuur 5).

 

Figuur 5 – Het bedrijfskaartenoverzicht geeft de geldigheid aan van de aangesloten bedrijfskaart(en)

 

Ook interesse om meer uit de tachograaf te halen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om meer inzicht te krijgen in de tachograafstatus en gebruik van je voertuigen? Neem dan contact met één van onze geautoriseerde Continental/VDO Partners.