ERRU: Goed voorbereid de weg op

Geplaatst: 18-03-2021

ERRU: GOED VOORBEREID DE WEG OP MET DE VDO-FLEET

Sinds 1 maart 2021 is in Nederland het ERRU*-register actief. De ILT gaat hier ook op handhaven en start per 1 april 2021 met de registratie van strafpunten. Met het volledig vernieuwde TIS-Web® ga je goed voorbereid op weg!
 
Doelstelling ERRU
ERRU is het Europese digitale netwerk van gekoppelde nationale registers. Hierin worden alle onherroepelijke overtredingen binnen de EU geregistreerd. ERRU gaat dus inzicht geven in betrouwbaarheid van vervoerders. En leidt daarmee tot effectieve handhaving en het weren van notoire overtreders.

Een teveel aan strafpunten kan u uw transportvergunning kosten!
Strafpunten die je waar dan ook in Europa oploopt, worden nu centraal in een Europees register opgenomen. De lijst van overtredingen die worden opgenomen in het register, zijn vastgelegd in de bijlage bij de EU Verordening 2016/403. Een paar zware inbreuken kunnen al leiden tot inname van je transportvergunning. Zorg daarom dat je tachograafdata en tachograafgebruik op orde zijn en ga goed voorbereid de weg op. Het volledig vernieuwde TIS-Web 5.0 biedt hierin de oplossing.

Er zijn twee belangrijke grote veranderingen die de boete kunnen vergroten, namelijk:

  • Er wordt over een lange periode gecontroleerd. Bij wegcontroles kan voortaan over een langere periode worden beboet bij constatering van ernstige overtredingen van de rij- en rusttijden. Daarmee is er meer kans op fouten en dus boetes.
  • Zowel beboeting van de bestuurder als kaartinname. Bij manipulatie met de tachograaf kunnen zowel de transportonderneming als de vrachtwagenchauffeur worden beboet.


Beter boetes voorkomen en risico’s verkleinen met VDO Fleet

Met TIS-Web kun je overzichtelijk in de gaten houden of je chauffeurs zich houden aan de vereiste rij-, rust- en arbeidstijden. Ook kun je controleren op juist tachograafgebruik. Door duidelijk inzicht in gemaakte fouten ben je direct in staat om jouw organisatie daarop aan te sturen. Daarmee vermijd je strafpunten in het ERRU-register.

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je interesse, neem dan contact op met één van onze geautoriseerde partners.

 

 

* Het ERRU:
- “European Register of Road Transport Undertakings”, sinds 2013 actief in Europa
- Verordeningen 
(EC) 1072/2009 en (EC)1073/2009 
- De lijst met ERRU-overtredingen is terug te vinden op de site van de NIWO